Autor: Katre Pilvinski • 27. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hannes Danilov: kulude vähendamine teeb haiget

Haigekassa nõukogu seisab homme valiku ees, kas täita tuleva aasta ravikindlustuse eelarves haigutav 500 miljoni krooni suurune auk reservi abil või minna inimeste raviraha ja haiguspäevade hüvitiste kallale.

Täna avalikustatav rahandusministeeriumi uus prognoos vähendab suurel määral loodetud sotsiaalmaksu laekumise summat, mis tähendab vähemalt poole miljardi krooni suurust tagasilööki haigekassa 2009. aasta kulutustele, kirjutas postimees.ee.

"Minu ettepanek nõukogule on kasutada reserve, teine võimalus on kärpimine. Vähendada kulusid nii, et kellelegi haiget ei tehta, pole enam võimalik," ütles haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099