Välismaale suunduvate õdede arv kasvab

Tervishoiuameti andmetel on välismaale
tööle siirduvate arstide arv aasta-aastalt vähenenud, samas lahkub Eestist üha
rohkem õdesid.

Tervishoiuameti peadirektori Üllar Kaljumäe sõnul on viimase aasta-poolteise jooksul tasapisi suurenenud õdede osatähtsus, kelle lahkumine on arstidest tunduvalt sagedamini korraldatud tööjõuvahendusfirmade kaudu, vahendas postimees.ee. "Need firmad täidavad korraga suuremaid tellimusi, mis tähendab, et õdesid vajatakse korraga ühte haiglasse või piirkonda rohkem kui arste," ütles ta.

Kaljumäe sõnul on viimasel ajal natuke rohkem liikuma läinud ka hambaarstid, siiski ei ole migratsioonivalmiduse mõningane tõus tema hinnangul põhjustatud majanduslangusest. Kokku on aastas valmis Eestist lahkuma 165–170 tervishoiutöötajat.

Kaljumäe viitas sotsiaalministeeriumi tellimusel 2004. aastal valminud analüüsikeskuse Praxis uuringule, mille järgi oli välismaale tööle mineku peamine põhjus palk. Oluliste teguritena nimetati veel tervishoiureformide rohkust, aga ka suuremaid väljakutseid.

Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.