Autor: Katre Pilvinski • 27. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välismaale suunduvate õdede arv kasvab

Tervishoiuameti andmetel on välismaale tööle siirduvate arstide arv aasta-aastalt vähenenud, samas lahkub Eestist üha rohkem õdesid.

Tervishoiuameti peadirektori Üllar Kaljumäe sõnul on viimase aasta-poolteise jooksul tasapisi suurenenud õdede osatähtsus, kelle lahkumine on arstidest tunduvalt sagedamini korraldatud tööjõuvahendusfirmade kaudu, vahendas postimees.ee. "Need firmad täidavad korraga suuremaid tellimusi, mis tähendab, et õdesid vajatakse korraga ühte haiglasse või piirkonda rohkem kui arste," ütles ta.

Kaljumäe sõnul on viimasel ajal natuke rohkem liikuma läinud ka hambaarstid, siiski ei ole migratsioonivalmiduse mõningane tõus tema hinnangul põhjustatud majanduslangusest. Kokku on aastas valmis Eestist lahkuma 165–170 tervishoiutöötajat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708