Rootsi arstidel on kasulik firma Eestis registreerida

Paljud Rootsi arstid pääsevad Rootsi
maksudest sel teel, et registreerivad oma ettevõtte Eestis, kirjutab
meditsiiniajaleht Dagens Medicin.

Ajalehe andmetel on skeem selline, et Rootsis elav ja töötav arst sõidab Eestisse ja ostab siit valmis ettevõtte, mille juurde kuulub pangaarve ja pangakaart. Sellist teenust pakub näiteks firma Bolag Estland, vahendas arst.ee.

Seejärel võtab ta end arvele mõnes Rootsi vahendusfirmas, mis tegeleb arstide väljarentimisega Rootsi tervishoiuasutustele. Arst saadab hiljem arve Eesti firma nimelt Rootsi vahendusfirmale. Palk saabub aga hiljem arsti kontole Eesti firmas ja kuulub peaaegu täielikult maksustamisele Eestis, Rootsis tuleb maksta vaid väike osa.

Rootsis on ettevõtte tulumaks 28 protsenti, Eestis ei kuulu firma kasum maksustamisele niikaua kui kasumit välja ei võeta. Isegi sel juhul on maks selle pealt väiksem, kui see Rootsis olnuks, kirjutab leht.

Henrik Hammar Rootsi kohalike omavalitsuste tööandjate huviorganisatsioonist ütleb, et ei ole kindel kas Rootsi arste saab nii tegutsemast keelata, kuna Euroopa Liidu vaba liikumise põhimõte lubab erinevate liikmesmaade ettevõtetel võrdsetel tingimustel teineteise turgudel konkureerida. Kuid antud juhtumil on tema arvates tegu maksuplaneeringuga ja vaba liikumise põhimõttega manipuleerimisega.

Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.