Autor: Katre Pilvinski • 11. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi arstidel on kasulik firma Eestis registreerida

Paljud Rootsi arstid pääsevad Rootsi maksudest sel teel, et registreerivad oma ettevõtte Eestis, kirjutab meditsiiniajaleht Dagens Medicin.

Ajalehe andmetel on skeem selline, et Rootsis elav ja töötav arst sõidab Eestisse ja ostab siit valmis ettevõtte, mille juurde kuulub pangaarve ja pangakaart. Sellist teenust pakub näiteks firma Bolag Estland, vahendas arst.ee.

Seejärel võtab ta end arvele mõnes Rootsi vahendusfirmas, mis tegeleb arstide väljarentimisega Rootsi tervishoiuasutustele. Arst saadab hiljem arve Eesti firma nimelt Rootsi vahendusfirmale. Palk saabub aga hiljem arsti kontole Eesti firmas ja kuulub peaaegu täielikult maksustamisele Eestis, Rootsis tuleb maksta vaid väike osa.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099