Autor: Katre Pilvinski • 15. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pealinna lastemenüüd nuumavad rasvase toiduga

Paljud pealinna söögikohad kallutavad lapsi tervisele kahjulikult toituma, sest nn lasteeined peidavad ilusate nimede taga väga ebatervislikke toite.

Nagitsad friikartulitega, friikartulid viineritega, friikartulid ketšupiga – tundub, et kui söögikoht on eraldi välja toonud lastemenüü, siis lapse toidulauale on jõudnud kõige ebatervislikumad palad, mida köögist leida on õnnestunud, kirjutas ajaleht Pealinn. Vitamiinide ja mineraalainete asemel pakutakse lastele friikartulite näol sisuliselt megakoguses rasva, viineritega aga peale rasva ka kahjulikke lisaaineid, nagu Na-nitritit jne.

Näiteks Madissoni Grilli juhataja Tiina Oja ütleb, et tõepoolest leidub neil lastemenüüs nii hamburger kui ka friikartulid. Teisalt on tema sõnul lastemenüüs valida teisigi sööke, näiteks pelmeenid. Mis on muide samuti poolfabrikaat.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708