Lugejakiri: tervishoiu kõrgkooli lugu

4.- 6. detsembril täitus messikeskus taas
kord infohimuliste noortega, kellele jagasid teavet haridusasutused, teabe- ja
vabaajakeskused, erakondade noortekogud, liidud, huvikeskused ja
kirjastused.

Tervishoiu kõrgkoolid esitlesid end sel aastal tavapäratult tutvustades tervishoiualast rakenduskõrgharidust ühises messiboksis. Lisaks üliõpilastele toimetasid boksis ka kõrgkoolide vilistlased, kes töötavad Tallinna haiglates. Avatud messiboks oli ääretult populaarne, sest kõiki õppekavasid ja töövõimalusi tutvustati tegevuste kaudu.

Ida- Tallinna ja Lääne- Tallinna keskhaiglas, Põhja- Eesti regionaalhaiglas ning Tallinna lastehaiglas töötavad spetsialistid mõõtsid sadadel soovijatel veresuhkru taset ja vererõhku, määrasid veregruppi, kontrollisid südametööd, nõustasid sugulisel teel levivate haiguste osas ning õpetasid, kuidas anda esmaabi. Väga põhjalikult demonstreeriti, kuidas toimub elustamine kiirabiautos.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli farmatseudid keetsid ravimteesid, optometristid kontrollisid nägemist, hambatehnikud demonstreerisid enda valmistatud proteese, õed mõõtsid huviliste kopsutalitust, organismi rasvaprotsenti ning vererõhku, ämmaemandad juhendasid, kuidas imikut õigesti hoida ning nõustasid sünnituse osas. Esimesel messipäeval avanes kõikidele soovijatele võimalus esitada küsimusi kõrgkooli rektorile ja õppeprorektorile.
Tartu Tervishoiu Kõrgkooli kõikide õppekavade üliõpilased pakkusid noortele võimalust ise põnevates tegemistes kaasa lüüa.

Õdede ja ämmaemanda juhendamisel prooviti kunstkäest verd võtta ja kunstsoont õmmelda. Kes osanuks arvata, et selle juures on kõige keerulisem niidi sõlmimine. Bioanalüütikute näpunäidete järgi valmistati kunstverd ning külvati erinevaid mikroobe ja bakterikultuure. Radioloogiatehnikud näitasid ulmelisi röntgenülesvõtteid tavatutest leidudest nagu pudel, käärid ja naelad, mis kõik inimkehas pildistatud. Füsioterapeutidel kui kõige atraktiivsema õppekava esindajatel jätkus juttu kauemaks...

Mõlema kõrgkooli üliõpilased jagasid infot kõige kohta alates ühiselamu toa hinnast ja lõpetades tundest, kuidas on õppida rakenduskõrgkoolis. Jagati kõrgkoole tutvustavat infomaterjali, millest erilist huvi pakkus Tartu üliõpilaste jagatud info aastaringse töövarjuvõimaluse kohta erinevates Eesti haiglates.
Eelmise aastaga võrreldes külastas boksi erakordselt palju selliseid inimesi, kes olid juba varem uurinud tervishoiu kõrgkoolidest ning esitasid õppekavade ja sisseastumise kohta konkreetseid ja läbimõeldud küsimusi. Kes aga valib Tallinna ja kes Tartu tervishoiu kõrgkooli- seda näitab aeg.
Rohkem kui 500 aktiivset messiboksi külastajat ühel päeval annab põhjust rahuloluks. Tervishoiu kõrgkoolide esimene katsetus tutvustada ühises messiboksis tervishoiualast rakenduskõrgharidust oli igati edukas ning ei jää kindlasti viimaseks.

Tallinna ja Tartu tervishoiu kõrgkoolid tänavad vilistlasi ja häid koostööpartnereid AS Ida- Tallinna Keskhaiglast, AS Lääne- Tallinna Keskhaiglast, SA Põhja- Eesti Regionaalhaiglast ja SA Tallinna Lastehaiglast, Tervise Arengu Instituuti, kes messimelus suurepäraselt hakkama said.

Lisa kommentaar

  • Katre Pilvinski

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.