Autor: Katre Pilvinski • 18. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohalikud omavalitsused võtavad üle osa sotsiaaltoetustest

Riigikogu võttis eile vastu seaduse, millega muudetakse psüühiliste erivajadustega inimeste erihoolekandeteenuste regulatsiooni. Regulatsioon muutub arusaadavamaks ja selgemaks nii teenuse saajatele kui ka teenuse osutajatele.

Muudetakse ka puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seadust, millega antakse puudega lapse hooldaja toetus üle kohalikele omavalitsustele, teatas sotsiaalministeerium.

Erihoolekandeteenuste regulatsiooni kehtestamisega seaduse tasandil kaotatakse põhiseaduslik vastuolu ja kehtestatakse nõuded teenusele seadusega, varem olid need reguleeritud määruse tasandil. Täpsustatud on nõudeid teenustele, millega tagatakse, et inimesed saavad ühtemoodi ja sarnase kvaliteediga teenust igal pool Eestis. Kehtestatakse teenustele tegevusloa nõue aastast 2010.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708