Autor: Katre Pilvinski • 22. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novaator: leiti puuduv lüli aidsi arenguloos

Väljasuremisohus pisileemuritelt leiti puuduv lüli HI-viiruse evolutsiooniloos, mis võimaldab ümber kujundada teaduslikku arusaama viiruseperekonnast, mille hulka kuulub ka HIV.

Madagaskaril elava pisileemuri põhjal tehtud Stanfordi ülikooli arstiteadlaste uurimusest selgub, et primaatide lentiviirused, mille hulka kuulub ka HIV, võisid eksisteerida juba miljoneid aastaid tagasi, vahendas Novaator.

Praegu ohustatud liigi staatuses olevad leemurid on kunagi ajaloos üle elanud aidsilaadse haiguse epideemia, mille tagajärjel tekkis loomakestel haiguse suhtes immuunsus. See viitab võimalusele, millise arengusuuna võib võtta ka inimeste hulgas leviv HIV epideemia.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099