Autor: Violetta Riidas • 25. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus leiutis võimaldab loote tegevust jälgida internetis

Tulevikus saab veel sündimata lapse tegevust interneti kaudu jälgida.

USAs on leiutatud Kickbee nime kandev vöö, mis võimaldab loote liikumist registreerida, vahendas Tarbija24 ajalehte Daily Mail.Saadud andmed saadetakse bluetooth tehnoloogia abil internetti. Internetis saab lapse liigutused üles märkida näiteks stiilis «Kell 11.38 lõin ema jalaga». Kickbeest saab informatsiooni saata mikroblogimiskeskkonda Twitter. Arendamisel on ka otseühenduse loomine Facebooki ja teiste suhtluslehekülgedega.Kickbee vöö leiutas New Yorgi ülikoolis doktorantuuris olev Corey Menscher, kui ta abikaasa last ootas. Menscherile tegi muret, et ta naine ei tundnud, kui laps end liigutas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099