Autor: Siret Trull • 13. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas avatakse uus vereloovutuskoht

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse avab sõbrapäeval, 14. veebruaril kell 12 Tallinna kesklinnas Foorumi keskuse (Narva mnt 5) neljandal korrusel uue vereloovutuskoha – DoonoriFoorumi.

Uue DoonoriFoorumi eesmärk on teha vereloovutus doonoritele võimalikult lihtsaks ja vähem aeganõudvaks. Verekeskuse juhataja Riin Kullaste sõnul on doonorite tagasisides pidevalt viidatud, et verekeskuse praegune asukoht Ädala tänaval jääb linna aktiivsema tegevusega piirkonnast kõrvale ning sinna sõitmine koos vereloovutusega võtab liiga palju aega. „Doonorite sõnul käiksid nad verekeskuses märksa sagedamini, kui asukoht oleks linna keskuse ja liiklussõlmede lähedal,“ märkis Riin Kullaste.

Uus koht kesklinnas leiti koostööd ka Eesti Doonorite Seltsiga. Arvesse võeti seda, et koht oleks ühistranspordiga ligipääsetav ning oleks parkimisvõimalus. Verekeskuse juhataja Riin Kullaste kinnitusel vastasid Foorumi keskuse ruumid nii doonorite kui ka verekeskuse ootustele ja nõudmistele kõige paremini. DoonoriFoorumis on doonorite oote- ja registreerimisruum, kaks meditsiinilise läbivaatuse tuba, 6 kohaga vereloovutuse ruum ning ruumid materjalide varudele ja personalile.DoonoriFoorumi sihtrühmaks on Tallinna kesklinnas töötavad ja õppivad või oma igapäevastes liikumistes kesklinna läbivad doonorid.DoonoriFoorum on avatud E 9-15, T-N 11-19 ning R 9-14.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099