Autor: Kärt Blumberg • 1. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viinamarjad aitavad kaariese ja hambakatu vastu

Rochesteri ülikooli teadlaste sõnul aitab pressitud viinamarjadest saadav polüfenool kahjutuks teha tähtsaima kaariesepõhjustaja – bakteri Streptococcus mutans.

Teadlase Hyun Koo sõnul on viinamarjadest saadud ekstraktid tõestanud end väga mõjusa ainena võitluses bakteritest moodustatud katu vastu - kui bakterid satuvad nende ekstraktidega kokku, moodustub kuni 85 protsenti vähem hambakattu, vahendab Inimene.ee.

Teadlased oletavad, et polüfenoolid takistavad bakteritel suhkrust energia tootmist ja happe moodustamist ega surma neid, mistõttu saab katu teket sihipärasemalt mõjutada ja takistada.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708