Autor: Violetta Riidas • 29. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Šveitsi rongis plahvatasid seagripi viirusnäidised

Šveitsi rongis plahvatas seagripi viiruse näidistega konteiner. Intsidendi tagajärjel sai viga üks inimene, kuid ohtu inimeste tervisele plahvatus ei kujuta.

Politsei kinnitusel plahvatas viiruse näidiseid jahedana hoidnud kuiv jää, mille tagajärjel sai viga konteinerit Genfi gripikeskusesse transportinud naislaborant, vahendas Postimees.ee uudisteagentuuri Reuters.

Politsei otsustas pärast ekspertidega nõupidamist rongi peatada enne kui see Lausanne´i raudteejaama sisenes - spetsialistide sõnul ei kujuta plahvatanud näidised inimeste tervisele ohtu, sest tegemist polnud viiruse sama tüvega, mis on Mehhikos nõudnud juba 150 inimelu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099