Autor: Siret Trull • 18. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodukeemia kahjustab testosterooni tööd

Suurbitannia teadlane professor Richard Sharpe hoiatab oma värskes raportis, et paljud kodudes levinud kemikaalid kahjustavad veel sündimata poiste tervist.

Eelkõige on toidus, kosmeetikas ja puhastusvahendites sisalduvad kemikaalid ohuks poiste viljakusele, vahendas Tarbija 24 BBC Newsi.

Sharpe, kes kuulub Suurbritannia Meditsiiniuuringute Nõukogu nimelisse organisatsiooni, seostab inimeste igapäevast kokkupuutumist ftalaatide, bisfenoolide ja pestitsiididega üha tavalisemaks muutuvate sünnidefektide, sageneva munandivähi ja sperma kvaliteedi langemisega. Tema hinnangul mõjutavad need kemikaalid meessuguhormoon testosterooni tööd.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099