Autor: Triin Tabur • 5. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vanurite polüfarmakoteraapia on probleemiks

Eesti terviseuuringu 2006-s täheldatakse, et polüfarmakoteraapia massilisus ja levik Eesti vanemaealiste elanike seas on alarmeeriv, sest seoses vanuse suurenemisega väheneb oluliselt ravimite tõhusus ja suureneb kõrvaltoimete sagedus ja ohtlikkus.

Terviseuuringu raames esitati Eesti täiskasvanud inimestele tosinjagu küsimusi retseptiravimite kasutamise sageduse ja põhjuste kohta ning ilmnes, et arsti määratud retseptiravimeid kasutab pidevalt või sageli pool Eesti täiskasvanud elanikkonnast, selgub Eesti terviseuuring 2006-st.

Naiste seas on retseptiravimite kasutajaid igas vanuses rohkem kui meeste seas. Näiteks vanuses 15-34 kasutab retseptiravimeid kolmandik naistest ja viiendik meestest. vanuse kasvades vahe väheneb: vanuses üle 65 eluaasta kasutab retseptiravimeid neli viiendikku naistest ja kaks kolmandikku meestest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099