Autor: Violetta Riidas • 29. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Normet: Ravim on vajalik teatud patsientide grupile

Sotsiaalministeeriumi asekantsler Ivi Normet kommenteeris täna Äripäevas ilmunud lugu Mercki ravimi soodusprotsendi muutmisest Delfile sõnadega, et enne ravimi lülitamist soodusravimite nimekirja arvestab ministeerium nii ravimikomisjoni kui ka ravimiameti ja Eesti Haigekassa arvamust.

"Samuti vaadatakse üle argumendid, millele tuginedes eelnimetatud omapoolse arvamuse andsid ja selgitatakse välja asjaolud, mis varasemas menetluses on jäänud ebaselgeks. Ka Ezetroli puhul võeti arvesse kõiki esitatud argumente ning asjaolusid kogumis hinnates jõuti järeldusele, et ravim ei ole vajalik mitte kõigile kõrge kolesteroolitasemega patsientidele, kuid on vajalik teatud patsientide grupile – neile, kellel eelistatud ravimite kasutamine on ebapiisav ja kolesteroolitaseme adekvaatseks langetamiseks vajalik lisaravimi kasutuselevõtt. Sellest tulenevalt lisati ravim nimekirja piiranguga ja sellise väljakirjutamise piiranguga ongi ravim täna ka kättesaadav.

Peale lisainfo saamist leidis ka ravimikomisjon, et sotsiaalministril on õigus teha ravimikomisjoni ettepanekust erinev otsus. Komisjon menetleb ühte taotlust üks kord. Ka Ezetroli osas nõustusid kõik sellega, et enne kui uut algatust ei ole (näiteks soodustuse % vähendamise kohta), ei asuta uuesti arvamust avaldama.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099