Autor: Violetta Riidas • 30. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Viru haigla võib eurorahast ilma jääda

Veel jagamata umbes 180 miljonile eurotoetuse kroonile korraldatakse muutunud majandusoludele viidates uus konkurss.

Viimasel ajal on sotsiaalminister Hanno Pevkur mööda Eestimaad ringi sõitnud ja haiglaid külastanud. Ja ikka on teemaks olnud ka eurotoetus. Nii loodavad eurorahasid näiteks Rakvere haigla ja ka hiljuti ministri poolt külastatud Järvamaa haigla.

Eelmisel sügisel, kui lõviosa struktuurfondi rahadest jagati Kliinikumi ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla vahel, oli suhteliselt kindel, et ülejäänud, pea 180 miljonit, saab Ida-Viru Keskhaigla. Nüüd on aga tuuled taas pöördunud.„Mis puudutab Ida-Viru Keskhaiglat, siis tänaseks on tehtud otsus, et seoses oluliselt muutunud majandussituatsiooniga korraldame uue osalise konkursi, milles taotlejad esitavad täpsustatud finantsanalüüsi. Ehk kui Ida-Viru uuendatud finantsanalüüs on parim ja kvalifitseerub, siis nemad veel jaotamata summa ka saavad,“ vastas Pevkur järelpärimisele, millest sellised lootused haiglatel.Samuti juhtis minister tähelepanu, et investeeringute rahastamisel tuleb eristada kahte erinevat võimalust, milledest esimene on seotud aktiivravi investeeringutega ja teine hooldus-õendusteenusega. Kahe suurhaigla puhul oli tegemist just aktiivravi edendamisega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099