Autor: Egle Raadik-Gonchev • 8. juuli 2009
Ainult tellijatele

Kohtuekspertiisi uus peahoone sai nurgakivi

Tallinnas sai nurgakivi uus Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi peahoone, kuhu tulevikus koondatakse seni kolmes eri majas asunud pealinna kriminalistid ja kohtueksperdid.

Vanade hoonete asemele kerkib 9-korruseline maja, mille kaks esimest korrust jäävad maa alla, vahendas ERR. Uus hoone peaks vastu pidama vähemalt 100 aastat ning nurgakivi asetamisel müüriti sisse ka vutlar, kuhu pandi kaks tänast ajalehte ja Eesti rahatähti. Veel lisati sinna plastmassist luukere, mis sümboolselt maha maeti. Labori- ja büroohoone läheb maksma 109 miljonit krooni ning valmib tuleva aasta oktoobris. Moodne tehnika võimaldab kuritegude tõendeid uurida kiiremini ja kvaliteetsemalt. "Me hangime endale kompuutertomograafi ja magnetresonantsaparaadi selleks, et teha digitaalset lahangut. Kindlasti võib märksõnana öelda, et küberkuritegevusele on mõeldud väga tõsiselt ja infotehnoloogiaekspertiisi labor on see, mis on meil üks lähiregiooni kaasaegsemaid," rääkis instituudi direktor Üllar Lanno.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708