Autor: Egle Raadik-Gonchev • 9. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haiglatele uus arengukava?

Kuigi kehtiv haiglate arengukava näeb ette, et alates järgmisest aastast kaob Rapla ja Põlva maakonnahaiglatest ära sünnitusabi ja üldkirurgia, siis sotsiaalministeerium soovib arengukava muuta põhjendusega, et praegu kehtivatele üldhaigla tingimustele ei vasta ka teised Eesti üldhaiglad.

Nii Rapla kui ka Põlva haigla jätkamine üldhaiglana on olnud viimase kaheksa aasta jooksul pidevalt küsimärgi all. Kohalikud arstid ega ka patsiendid ei kujuta aga ette, et Rapla haiglas sünnitus- või üldkirurgia osakond puuduks, vahendab Postimees. Rapla sisearsti Liis-Mail Moora sõnul ei kaoks Rapla haiglast kohalikuks haiglaks muutumise korral mitte ainult sünnitusabi ja üldkirurgia, vaid kannataks tugevalt ka siseosakond. Kuna kohalikus haiglas on ette nähtud ainult üks erakorraline arst valvetoas, siis ei tea Moora, kuidas peaks arst hakkama saama kõigi nende haigetega, keda Raplas ööpäev läbi vastu võetakse.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur saatis esmaspäeval haigekassale ja rahandusministeeriumile HVA määruse muutmise eelnõu, milles soovib, et Rapla ja Põlva haiglat ei muudetaks järgmisest aastast kohalikeks haiglateks, sest aeg ei ole läinud edasi nii, nagu arengukava koostades ennustati. Ta lisas, et nii Põlva kui ka Rapla haiglale tuleks anda selge vastus, millise haiglana nad edasi tegutsevad ja üle tuleks vaadata kogu arengukava.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099