Autor: Kärt Blumberg • 3. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olelusvõitlus arengukava ümber

Põlva Haigla võitlus oma seisundi säilitamise eest on kestnud aastaid, ehkki arengukavas peaks ta 2010. aasta jaanuaris muutuma kohalikuks haiglaks. Kui see varem või hiljem siiski juhtub, muutuvad mitmed tema ja naaberhaigla investeeringud üleliigseteks.

Kui Põlva jääb üldhaiglaks, tuleb vähemalt osa Võrumaal asuva Lõuna-Eesti Haigla investeeringutest selle juhi Rein Kermese sõnul korstnasse kirjutada. Täpset summat keeldub ta nimetamast, kuna see pole üheselt arvutatav. Enamik rahast oleks nagunii majja kulutatud. Rõhk liigub pigem haigla efektiivsusele: selle seadmete, personali ja ruumide kasutamisele.

Näiteks võeti Lõuna-Eesti Haiglas mullu vastu 360 sünnitust. Haigla ühe sünnitusosakonna tegelik võimsus on aga 1500 sünnitust aastas, kusjuures kulud oluliselt ei tõuseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099