Autor: Kärt Blumberg • 6. august 2009
Ainult tellijatele

Viljatusravis on rauged ajad

Eesti erakapitalil toimivad viljatusravikliinikud on sunnitud nentima: selleks aastaks tehtud ennustused kehavälise viljastamise (IVF) mahu suurenemisest olid ennatlikud. Protseduure on plaanitud 10–15protsendise kasvu asemel tabanud 15–20protsendine langus.

Valdkonna alarahastatuse tõttu on haigekassa soodustusele lootva patsiendi jaoks IVFi ravijärjekord praeguse seisuga ligi pool aastat. Pikk ooteaeg viljatusravis on aga protseduuri vajava naise jaoks tihti määrava tähtsusega. “Kui tegemist on 30ndates oleva noore naisega, siis see pooleaastane ooteaeg ei mõjuta palju, aga kui räägime naisest, kelle vanus läheneb juba 40. eluaastale, siis võib see pool aastat reproduktsiooni mõistes juba liiga pikk aeg olla,” selgitas Harjumaal Viimsis asuva viljatusravikliiniku Nova Vita juht ja embrüoloog Andres Salumets.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708