Autor: Siret Trull • 4. september 2009
Ainult tellijatele

Kaebused meedikute vähese eesti keele oskuse üle on sagenenud

Viimastel päevadel on keeleinspektsioon saanud arvukalt pöördumisi, kus inimesed kurdavad meedikute, peamiselt hooldustöötajate kehva eesti keele oskuse üle. Inspektsiooni nõuniku Hele Pärna hinnangul võib kurtmiste ajendiks olla vahejuhtum Ida-Virumaal, kus arst viskas vene keeles suhelnud patsiendi Eesti passi prügikasti.

Keeleinspektsiooni nõuniku Hele Pärna rääkis Postimehele, et nad on ka varem saanud kaebusi meedikute kehva keele oskuse kohta, kuid viimasel ajal on nende arv kasvanud. Pärna sõnul võttis ta üleeile vastu mitu selleteemalist telefonikõnet, kusjuures üheks helistajaks oli eestlasest arst.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708