Autor: Kärt Blumberg • 28. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lugeja kiri: seda müüri ei kõiguta surmgi

Lugedes kirjeldust nahahaigust põdenud lapse ravimisest (Postimees 21.09), hämmastusin taas kord, kuidas ometi on asjalood nii kujunenud, et ühe töövaldkonna spetsialistidel on võimalik kõik praagijuhtumid olematuiks kuulutada.

Vähe sellest, et meedikud kummutavad – tuginedes ainult neile teadaolevatele argumentidele – kannatanute igasugused kaebused, nad isegi võivad endale lubada süüdistada ja naeruvääristada inimest, kes julgeb kahelda nende tegutsemise otstarbekuses, ravimi või ravivõtte valikus. Sedapuhku ei varjatud ülbustki: kuigi laps ei paranenud, tema seisund pidevalt halvenes, teeks arst ometi kõik ikkagi jälle samamoodi, kirjutas Tartu elanik Stepan Karja Postimehes.

Ajalehes seisis õigustus: lapse sisemuses olid asjad korrast ära juba imikueast peale.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099