Autor: Triin Tabur • 21. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jalgrattakiirabi naaseb tuleval suvel

Suve õpul Tallinna kiirabi poolt käivitatud jalgrattapatrulli projekti analüüs kinnitas ettevõtmise õnnestumist ning leiab rakendamist ka järgmisel aastal.

"Arvestades lühikese perioodi jooksul saadud positiivset tulemust - taaselustamine kliinilisest surmast, kiire reaktsiooniaeg, efektiivsus, madal omahind - soovib Tallinna kiirabi käivitada 2010. aasta suveperioodil igapäevaselt vahetustega töötava kaheliikmelise jalgrattapatrulli Tallinna vana- ja südalinnas," märkis Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas, lisades et sõltuvalt majanduslikust olukorrast tuleb kaalumisele ka üheliikmelise patrulli kasutamine piiratud aegadel.

Projekt Tallinnas oli järg läbiviidud kiirabi logistika analüüsile, mis näitas reaktsiooniaja suhtelist pikkust just kesklinna tugikeskuses vana-ja südalinna piirkondades ja toetus Euroopa ja USA linnade kiirabiteenistuse vastavatele kogemustele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708