Ainult tellijatele
Autor: Siret Trull • 22. oktoober 2009
Ainult tellijatele
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valge vein on hammastele kahjulik

Sagedane klaasikese või enamagi valge veini rüüpamine kahjustab hambaid, kinnitavad Saksa teadlased ilmselt nii mõnelegi veinisõbrale tuttavat teavet, kirjutas Eesti Päevaleht.

Ajakirjas Nutritional Research avaldatud uuringutulemustest selgus, et happerünnaku tõhususe ehk hambaemaili erosiooni ulatuse määrab veini pH ja kontakti kestus. Laborikatses päevaks valgesse veini uputatud täiskasvanud inimeste hambad kaotasid nii kaltsiumi kui ka teisi mineraale hamba shy;emailis kuni 60 mikromeetri sügavuselt, mis on oluline kadu. Seejuures oli riislingi mõju kõige tugevam, sest selle pH on kõige madalam.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708