Autor: Siret Trull • 30. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametnike ostukirg võib eurole saatuslikuks saada

Kui riigiasutused, haiglad ja ülikoolid aasta kaheksa viimase nädala jooksul suudaksid enda kulutamiskirge taltsutada, suudaks Eesti täita Maastrichti kriteeriumid ning ülejärgmisel aastal eurole üle minna.

Eelmise aasta lõpus läksid riigiasutused eelarvete nulli ostmisega nii hoogu, et ainuüksi detsembris kulutati 1,6 miljardit krooni. Aasta lõpuks raisati ära nii 2007. aastast ülekantud kui ka 2008. aasta seadusega määratud raha. Tulemus - lisaks riigi kokku kuivanud maksutuludele kasvasid ka kulud sedavõrd, et 2008. aasta eelarvepuudujäägiks kujunes 5,2 miljardit krooni.

Suurtööstur Jüri Käo hinnangul on Eesti üleminek eurole 2011. aastal käeulatuses, kuid kaheksa selle aasta viimast nädalat otsustavad, kas suudame finišijoone ületada ehk defitsiidikriteeriumi täita.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099