Autor: Kärt Blumberg • 13. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Epidemioloog: vaktsineerimise vastased ei tea, millega riskivad

Tervisekaitseinspektsiooni epidemioloogianõuniku Kuulo Kutsari kinnitusel on tänapäevaste vaktsiinide efektiivsus 98-99 protsenti ning ohtlikku vaktsiini ei lubataks üldse tootma hakata, kirjutas Eesti Päevaleht.

Tema sõnul tuleb ette, et vaktsineeritud inimene haigestub, kuid tavaliselt on siis eksitud vaktsineerimise reeglite vastu: näiteks inimest on vaktsineeritud ajal, kui ta on eelnevalt juba nakatunud või on haigustekitaja selline, mille vastu vaktsiin ei toimi.

"Haigustekitajad on kõikjal meie ümber ja vaktsineerimise vastased otsustavad lapse elu ja tervise üle seal, kus arstiteadusel on kõik võimalused teda haiguste eest hoida," leidis Kutsar, kelle meelest ei mõista vaktsineerimise vastased, millega nad riskivad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099