Autor: Violetta Riidas • 23. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tudengid võivad saada abiarstiks

Sotsiaalministeerium saatis erialaliitudele ja seltsidele kirja ettepanekuga moodustada töörühma, kes peab välja töötama arstiteaduskonna üliõpilaste töötamisõiguse seadusandliku regulatsiooni.

Mõnedes EL liikmesriikides on arstitudengitel seaduslikul alusel võimalik töötada haiglates arsti juhendamisel. Antud ametikohta on hakatud nimetama abiarstiks. Sotsiaalministeeriumi eestvedamisel on koostatud analüüs, mis teeb ülevaade sarnastest praktikatest EL liikmesriikides. Analüüsist lähtuvalt otsustati moodustada töörühma, mille ülesanne on arutada, kuidas võiks Eestis olla reguleeritud arstiteaduskonna tudengite töötamisõigus. Töörühm teeb ettepanekud regulatsiooni elluviimiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099