Autor: Siret Trull • 4. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novaator: Seagripi müüdid - küüslauk ja mask aitavad

Üldlevinud arvamus: grippi on võimalik ennetada, süües palju küüslauku, võttes vitamiine, panna ette kaitsev mask, pesta tihti käsi ning juua rohkesti vedelikku.

Tartu Ülikooli meditsiinilise mikrobioloogia ja viroloogia professor Irja Lutsar ütles, et kindlalt on tõestatud gripivaktsiini efektiivsus, kuid ei vitamiinide, orgaanilise toidu ega rohke joomise kasuliku efekti kohta korralikke uuringuid pole.

Paljud usuvad, et maski kandmine aitab viirusi eemal hoida, kuid Kanada meditsiiniõdede seas tehtud uuring näitas, et need, kes kandsid spetsiaalset viirusi eemal hoidma pidavat maski N95, haigestusid grippi täpselt sama palju kui need õed, kes kandsid tavalist marlimaski.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099