Autor: Kadi Heinsalu • 10. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Nõukogu kahtlustab ravimitootjaid „valepandeemias“

Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee kutsub sel kuul kokku erakorralise nõupidamise eesmärgiga algatada uurimine ravimitootjate mõjust Maailma Terviseorganisatsiooni tegevusele H1N1 gripi küsimuses.

Assamblee poolt vastu võetud resolutsiooni kohaselt mõjutasid ravimitootjad eesmärgiga edendada nende poolt patenteeritud gripivaktsiinide ja -ravimite kasutamist teadlasi ja rahvatervisega tegelevate ametkondade esindajaid, kes pidid alarmeerima riikide valitsusi ja saavutama suurte vaktsiinikoguste ostmise. Samal ajal eksponeeriti täiesti põhjusetult miljoneid inimesi üle maailma ebapiisavalt testitud vaktsiinide poolt põhjustada võivatele kaasnähtudele.

„Maailma Terviseorganisatsiooni poolt algatatud gripi „valepandeemia“ kampaania on üks kõige suuremaid selle sajandi meditsiiniskandaale,“ ütles doktor Wolfgang Wodarg, Parlamentaarse Assamblee tervisekomitee juht, kes pani alguse resolutsiooni vastu võtmisele. „Pandeemia välja kuulutamine ei tohi olla mõjutatud ravimimüüjate tegevusest,“ lisas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708