Autor: Kärt Blumberg • 12. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apteekritel pole õigust koduse haige ID-kaarti nõuda

Apteegist teisele isikule ravimite ostmisel digiretseptiga on rohu saaja ID-kaardi andmine apteekrile andmekaitseinspektsiooni sõnul täiesti põhjendamatu, samuti selle dokumendi küsimine apteekri poolt, kirjutas Eesti Päevaleht.

„Kirjutasin rohu ostjale paberile oma ID-kaardi numbri ja palusin tal enese pildiga dokumendi kaasa võtta, kuid Valga apteegis nõuti minu ID-kaarti, kuigi naabril oli enese oma kaa shy;sas,” meenutas anonüümsust palunud liikumispuudega inimene Valgamaalt, kes oleks peaaegu ilma jäänud veresuhkrut alandavatest süstidest. Oma rohud sai ta siiski kätte tänu kolmanda apteekri vastutulelikkusele.

Andmekaitse inspektsiooni avalike suhete nõunik Elsa Neeme rõhutas, et ID-kaart on isiklik dokument, mida võib ära anda üksnes politsei- ja piirivalveameti ning kaitsepolitseiameti töötajatele kaardi kehtivuse kontrollimiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708