Autor: Kärt Blumberg • 12. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolid kardavad tervisetõendite võltsimisi

1. jaanuarist ei anna perearstid enam lasteaia ja kooli tarvis puudumistõendeid, kuid pedagoogid kardavad, et vanemad võivad lubada lapsel puududa liiga lihtsalt ja ka tõendi võltsimine muutub kergemaks.

Puudumistõendi, ka vabastuse kehalisest kasvatusest, kirjutab edaspidi lapsevanem, sõltumata sellest, milline on puudumise põhjus ja kestus, vahendas Sakala.

Perearstide seltsi juhatuse esimehe Ruth Kalda hinnangul on tõendite kirjutamine formaalne tegevus ja kulutab arsti aega. «Muudatus hoiab kokku nii arsti kui lapsevanema aega,» sõnas ta ja lisas, et meditsiinilist abi saab laps ikka.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099