19. jaanuar 2010
Ainult tellijatele

Arstil ohtliku juhi üle võim puudub

Mida peab tegema perearst patsiendiga, kes töötab kaugsõidu autojuhina ning kellel on aordi lõhenemine? Mehe tervis võib ootamatult halveneda just autoroolis, mistõttu võib ta sattuda raskesse avariisse, kuid ta ise ei ole nõus töötamist lõpetama.

Praegu kehtiv liiklusseadus ei näe ette ühtegi võimalust, kuidas perioodiliste tervisekontrollidele vahepealsel perioodil saaks juhi tervisliku seisundi muutuse tõttu ära võtta juhtimisõigust, tõdes terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe. Perioodilist tervisekontrolli tehakse iga kümne aasta tagant, üle 65aastastel A-, B-, BE-kategooria mootorsõiduki juhtidel ja üle 50aastastel veoauto, takso- ja bussijuhtidel iga viie aasta tagant.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708