19. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstil ohtliku juhi üle võim puudub

Mida peab tegema perearst patsiendiga, kes töötab kaugsõidu autojuhina ning kellel on aordi lõhenemine? Mehe tervis võib ootamatult halveneda just autoroolis, mistõttu võib ta sattuda raskesse avariisse, kuid ta ise ei ole nõus töötamist lõpetama.

Praegu kehtiv liiklusseadus ei näe ette ühtegi võimalust, kuidas perioodiliste tervisekontrollidele vahepealsel perioodil saaks juhi tervisliku seisundi muutuse tõttu ära võtta juhtimisõigust, tõdes terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe. Perioodilist tervisekontrolli tehakse iga kümne aasta tagant, üle 65aastastel A-, B-, BE-kategooria mootorsõiduki juhtidel ja üle 50aastastel veoauto, takso- ja bussijuhtidel iga viie aasta tagant.

Uus liiklusseadus annab võimaluse

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099