Autor: Violetta Riidas • 19. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talving: Oleme äraootaval seisukohal

Eesti päästemeeskonna liikme Jaak Talvingu sõnul on Haitile sõitu arutatud, kuid esialgu on nad äraootaval seisukohal.

„Eks ikka on arutelu olnud ja ikka on küsitud meilt, et kuidas meie inimestega on. Huvi on olemas, aga Haiti on ikka erakordselt kaugel,“ rääkis Eesti päästemeeskonna liige ja Lääne-Tallinna Keskhaigla kirurgia- ja intensiivravikliiniku juhataja Jaak Talving.

„Kõige suuremad rahad on ju seotud transpordiga. Kas on mõtet minna sinna nö kaks kätt taskus ja relvastatud taskurätiga.“Talvingu sõnul ei ole siiski ka absoluutset „EId“ veel öeldud, kuna kõik märgid viitavad, et see probleemid kestavad Haitil oluliselt kauem kui üks-kaks kuud. „Kogu infrastruktuur on hävinud ja päästetööde aeg on sisuliselt läbi. Nüüd läheb seal päästefaas üle humanitaarfaasiks. Ja selle edasine käik on siit vaadatuna veel erakordselt hämar. Praegu on pudelikaelaks inimeste laiali jagamine mööda saart,“ kirjeldas Talving olukorda katastroofipiirkonnas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099