Autor: Siret Trull • 4. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eve Int - südamega südamete juures

TÜ Kliinikumi arst-õppejõud anestesioloogia erialal Eve Int ütleb, et ei saanud teenetemärki kindlasti mitte selle eest, et ta anestesioloog on.

Eestis on palju tublisid anestesiolooge ja taolist teenetemärki vääriksid kindlasti enamus tema tsunftikaalasi, leiab ta. Indle tõi Eesti Punase Risti III klassi teenetemärgi aga hoopiski programmi „Partnership for the Heart“ 10 aasta pikkune juhtimine. „Ma ei võta seda mitte isikliku teenetemärgina vaid kui tunnustust sellele projektile,“ ütles Int.

„Partnership for the Heart“ eesmärk on kaasasündinud südameriketega laste ravi ja elukvaliteedi parandamine. Projekti raames on opereeritud kolme last Saksamaal ja mitutkümmend last Eestis. Lisaks on toimunud ühised seminarid ja pidevad konsultatsioonid. 1-2 korda aastas on arstid saanud käia end Saksamaa keskustes täiendamas. Int usub, et läbi nende tohtrite on laste kardiokirurgia Eestis palju edasi arenenud. „Ei pea kõik minema välismaale lõikama, ka meie kirurgid on väga heal tasemel,“ ütles ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099