Autor: Siret Trull • 4. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidu muudab ravimiks kindel droog

Tootja saab ravimitele looduslikke alternatiive eelistavale tarbijale pakkuda vaid tooteid, mis liigituvad toiduainete kilda, kuigi sisuliselt on tegemist raviomadustega kraamiga. Paraku ei sisaldu Eesti seadustes vahepealset määratlust võimaldavat loodustoote mõistet.

Nii on OÜ Vipis loodusliku taimse tooraine baasil valmistatud aerosoolpakendis tinktuurid, õlid, siirupid ja tabletid klassifitseeritavad kui toiduained, mida ei tohi tutvustada loodustoodetena ega ka haigusnähte ennetavate või ravivate toodetena. See näib kummaline, sest 95% Vipise toodangust müüakse apteekides.

Ettevõtte juhataja Jaanus Vahl tõdes, et erinevalt näiteks Soomest või Saksamaast ei eksisteeri Eestis loodustoote, saati siis raviomadustega loodustoote mõistet.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099