Autor: Siret Trull • 5. veebruar 2010
Ainult tellijatele

Rahulik Pfizer muutuste keerises

Maailma suurim ravimitootja Pfizer seisab uue aja alguses – äsja võeti üle suur konkurent, järgmisel aastal aegub aga maailma kõige paremini müüva ravimi patent. Nendele muutustele viitasid osaliselt ka ravimikontserni neljanda kvartali tulemused.

Suurtootja Wyethi ülevõtuga seotud kulud olid lõppenud kvartalis sedavõrd suured, et Pfizer ei suutnud paraku turuootustele vastavat või sellest kõrgemat kasumit teenida. Seda isegi hoolimata asjaolust, et Pfizeri puhaskasum oli aastatagusega võrreldes üle kahe korra suurem, küündides 767 miljoni dollarile ehk kümnele USA sendile aktsia kohta. Siinkohal tuleb ära märkida, et eelmise aasta neljanda kvartali kasumit räsis oluliselt Bextra valuvaigisti turundusega seotud trahv.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708