Autor: Violetta Riidas • 9. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Nõukogu tegi vea hüljates seagripiarutelu

Euroopa Liidu Soome parlamendisaadik Sirpa Asko-Seljavaara avaldas Soome arstide lehes Mediuutiset arvamust, et Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee oleks pidanud siiski seagripipandeemiat oma istungil arutama, nagu soovis seda teema püstitatnud Saksa saadik Wolfgang Wodarg.

Doktor Wolfgang Wodarg (Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) sotsiaalkomitee tervishoiu alamkomitee juht) ja veel 14 Euroopa parlamendi liiget tegid detsembris avalduse (Faked Pandemics – a Threat for Health), milles paluti ENPA istungjärgul 2010. aasta jaanuaris võtta arutlusele mõttetu seagripi vastu vaktsineerimine. 27. jaanuaril toimus ettepaneku hääletamine ja kuigi ettepanek sai üle poole häältest, teemat siiski arutlusele ei võetud, kuna vaja oleks läinud kahte kolmandikku häältest. Euroopa Nõukogus arutati seega vaktsineerimise asemel hoopis Haiti katastroofi.

Minu meelest oli pandeemia teemalisest arutelust loobumine viga, kuna avalikkusele jäi mulje, et doktor Wodargil oli vaktsineerimist hukka mõistes õigus. Samas hakkab Euroopa Nõukogu sotsiaal- ja tervishoiukomitee ette valmistama raportit seagripipandeemiast ja sellega seotud vaktsineerimistest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099