Autor: Siret Trull • 9. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seagripp viis Saksa lastelt vaktsiinid

Saksa lastearstid süüdistavad ravimitootja GlaxoSmithKline (GSK) tulusama seagripivaktsiini tootmise eelistamises laste vaktsiinidele. Käesoleval ajal ei ole Saksamaal saadaval ei kuusikvaktsiini „Infanrix hexa" ega ka nelikvaktsiini „Priorix Tetra".

Wolfram Hartmann, Laste- ja Noortearstide Seltsi president nimetab juhtunud „lubamatuks skandaaliks“, mille eest on vastutav ainuüksi GSK. „Nad eelistavad toota Pandemrixi, mis on lihtsalt tulusam ning seetõttu on laste huvid lükatud tahaplaanile,“ ütles ta.

Saksamaal vaktsineerimist koordineeriva Paul-Ehrlich-Instituudi kõneisiku Susanne Stöckeri sõnul saab puuduvat kuusikvaktsiini asendada viisikvaktsiinile lisatava ühe vaktsiiniga ning nelikvaktsiini kolmikvaktsiinile lisatava ühe annusega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099