Autor: Siret Trull • 9. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sünnitunnistust hakkab asendama väljavõte rahvastikuregistrist

Alates juulist ei anna perekonnaseisuasutused välja enam sünni-, surma- ega abielutunnistusi, vaid neid hakkavad asendama väljavõtted rahvastikuregistrist.

Selle aasta 1. juulil jõustub perekonnaseisutoimingute seadus, millega minnakse üle elektroonilisele süsteemile ja loobutakse sümboolse, emotsionaalse väärtusega sünni- ja abielutunnistuste välja shy;andmisest, kirjutas Postimees.

Siiski ei kao paberandmebaas täielikult, sest perekonnaseisuametnik peab pärast perekonnaseisukande tegemist viivitamata sellest väljatrüki tegema, selle oma allkirjaga kinnitama ning siseministeeriumile saatma. Nii säilivad kõik perekonnaseisuandmed ministeeriumis ka siis, kui elektroonilise andmebaasiga midagi juhtub.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099