Autor: Triin Tabur • 19. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apteegid nõuavad õigust suuremale vaheltkasule

Apteegid leiavad, et riik on takistanud neil piisava kasumi teenimist. Tuleva nädala reedel, 26. veebruaril peaks Tallinna Halduskohtu kohtunik Villem Lapimaa tegema vaheotsuse nelja väikse farmaatsiaäri – Akos Apteegi, OÜ Raja Apteegi, Giromaxi ja Karlova Apteegi ühishagis “Vabariigi Valitsuselt saamata jäänud tulu katteks hüvitise väljamõistmiseks”.

Kui suurt kahjutasu apteegid Eesti riigilt nõuavad, on saladus. Suu hoiab kinni kostjat esindav sotsiaalministeerium, Akos Apteegi juht Tea Siiman lausub, et “hagi suurus muutub kogu aeg”. Ka tema advokaat Andrus Lillo keeldub kommentaaridest, kirjutas Eesti Ekspress.

Ravimiseaduse kohaselt peab hulgimüüjatel jääma “kaalutud keskmine juurdehindlus” 7–10 protsendi vahemikku, jaemüüjatel ehk apteekidel aga 21–25 protsendi vahele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099