Autor: Kadi Heinsalu • 1. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Terviseamet: koostöö GSKga on ammune

Terviseameti suhtekorraldaja Iiris Saluri kinnitusel on koostöö ravimifirmaga GSK olnud pikaajaline ja seetõttu oli lihtne neilt ka vaktsiinialase telereklaami juurde abi küsida.

"GSKga on meil juba pikemaajaline koostöö erinevate kampaaniate läbiviimisel, seepärast oli lihtne nendega taas ühendust võtta," selgitas Saluri. "Seekord oli klausliks, et ühendame väed. Aga toonitan veelkord, et me ei kutsu inimesi ühegi konkreetse haiguse vastu vaktsineerima, küll aga anname teada, mis asi üldse on vaktsineerimine ja millal või milleks seda võiks teha."

Märtsis näiteks tahaks terviseamet, et inimesed mõtleks võimalusele vaktsineerida end puukentsefaliidi vastu. Samuti saab nn kalendrivaktsiinina igaüks, kes on üle 25 aasta ja pole ennast viimase kümne aasta jooksul vaktsineerinud difteeria-teetanuse vastu, end selle haiguse vastu kaitsta. Selleks tuleb pöörduda vaid oma perearsti poole. "Aga meie jutt oleks mõttetu, kui laseksime vaid vaktsineerimisvastastel levitada valemüüte ja hirmutada inimesi kõikide vaktsiinide suhtes väitega, et see on ravimifirmade vandenõu. Sel juhul loobume üldse kõikidest ravimitest, sest kõik on vandenõu," rääkis Saluri.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099