Autor: Kärt Blumberg • 31. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bulgaarias minister kohtu all seoses ravimilepingutega

Bulgaaria terviseminister Bozhidar Nanev on ametist kõrvaldatud ja antud kohtu alla seoses kahtlusega kallutatuses H1N1 gripi ravimite, täpsemalt Tamiflu, ostulepingute sõlmimisel.

Süüdi mõistmisel ähvardab ministrit kuni 10 aasta pikkune vanglakaristus. Antud samm on üks Bulgaaria valitsuse tegevustest organiseeritud kuritegevuse ja avaliku sektori väärtegude vastu võitlemisel.

Süüdistuse kohaselt põhjustas Nanev 1.24 miljoni euro suuruse kahju, allkirjastades eelmise aasta detsembris kaks lepingut Šveitsi ravimitootja Roche Holding AGga gripiravimi Tamiflu tarneks. Nanev valis Roche Bulgaaria haru poolt pakutud vaktsiini eelistades seda Britain's National Health Service poolt pakutud odavamale versioonile.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099