Autor: Violetta Riidas • 19. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti firma lõi ITlahenduse opisaalidele

Väikefirma OÜ Bait Partner on välja töötanud integreeritud IT- ja meditsiinilahenduse haiglate operatsioonisaalidele ning hakkab seda eksportima Euroopasse ja Põhjamaadesse.

Näiteks võimaldab uus lahendus, kus on omavahel integreeritud erinevad meditsiinilised süsteemid ning andmeturbe ja audio-video lahendused, üle võrgu jälgida haiglate operatsioonisaalides toimuvat, kirjutas E24.

Teisisõnu võimaldab see juhtida kõiki operatsioonisaali seadmeid, suheldes samal ajal ka patsiendi andmebaasiga. Nii saavad hoopis teistes linnades asuvad arstid konsulteerida operatsioone tegevaid kirurge. Täiendavalt kätkeb lahendus endas nn piltide ristkasutuse võimalust - kui praegu toimuvad operatsioonid enamasti ühe kaameraga, saab uue lahenduse puhul ekraanile võtta pildi mitmest eri kaamerast, mis annab täpsema ülevaate nii patsiendi sees kui ümber toimuvast.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099