Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Rohke suhkrutarbimine ei tee mitte
ainult paksuks, vaid võib suurendada ka südamehaiguste riski, tõstes
triglütseriidide taset veres ning alandades nn hea ehk HDL-kolesterooli hulka.
«Nii nagu rasvarikas toit võib tõsta triglütseriidide ja kolesterooli hulka, võib suhkru tarbimine mõjutada neidsamu lipiide,» ütles üks uurimuse korraldajatest dr Miriam Vos Emory meditsiinikoolist Reutersile. Uudist vahendas Tarbija24.
USAs Harvardi ülikoolis hiljuti tehtud
uuring näitas, et madala süsivesikute sisaldusega Atkinisi dieet võib arterid
ummistada ning südamehaigust esile kutsuda.
OECD värskes aruandes „Health at a Glance 2024“ prognoositakse, et aastaks 2050 on Euroopa Liidus (EL) üle 65-aastaseid inimesi juba kolmandik elanikkonnast. Kui lisada sellele elustiiliga seotud riskitegurid ja sotsiaalmajanduslikud erinevused, on selge, et Euroopa peab kiiresti ajakohastama oma tervishoiusüsteeme, et parandada patsientide elukvaliteeti.