Autor: Violetta Riidas • 23. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liigne suhkrutarbimine suurendab südamehaiguste riski

Rohke suhkrutarbimine ei tee mitte ainult paksuks, vaid võib suurendada ka südamehaiguste riski, tõstes triglütseriidide taset veres ning alandades nn hea ehk HDL-kolesterooli hulka.

«Nii nagu rasvarikas toit võib tõsta triglütseriidide ja kolesterooli hulka, võib suhkru tarbimine mõjutada neidsamu lipiide,» ütles üks uurimuse korraldajatest dr Miriam Vos Emory meditsiinikoolist Reutersile. Uudist vahendas Tarbija24.

Magusainete lisamine valmistoitudele ja jookidele on viimaste aastakümnete jooksul teravalt suurendanud ameeriklaste igapäevaselt tarbitava suhkru ja kalorite hulka. Samas pole liigse suhkrutarbimise mõju vererasvade tasemele varem põhjalikult uuritud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099