Autor: Violetta Riidas • 24. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhja-Ameerika läänerannikul levib tapjaseen

USA loodeosas ja Kanada Briti Kolumbia provintsis levib inimeste ja loomade seas eluohtlik seen, teatasid teadlased neljapäeval. Seen cryptococcus gattii on viimase viie aasta jooksul nakatanud kümneid inimesi ja loomi.

Aastatel 1999-2003 esines seent eelkõige Vancouveri saarel, kuid seejärel on see levinud mandrile Briti Kolumbiasse ja edasi USA Washingtoni ja Oregoni osariikidesse. Uurijad kardavad, et troopikast pärit seen võib hakata kiiremini levima, kui jõuab soojemasse kliimasse, vahendas Delfi ajalehte Iltalehti.

„Uus seen on murettekitav, sest see näib ohustavat ka muidu terveid inimesi,” ütles Põhja-Carolina osariigi Duke’i ülikooli uurija Edmond Byrnes Reutersile.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099