Autor: Triin Tabur • 28. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti riikides on risk tuberkuloosipuhanguks

Briti teadlaste hinnangul on Balti riikides risk tuberkuloosipuhanguks.

Oxfordi Ülikooli uuringust selgub, et riski on tõstnud majanduskriis, mis on vähendanud ennetustööks vajalikke vahendeid, eriti kõrge on tuberkuloosirisk Lätis, vahendavad ERR-i raadiouudised Reutersit.

Teadlased uurisid tuberkuloosiennetust 1990. aastate algusega võrreldes ja leidsid sarnaseid arengujooni. Uuringut juhtinud teadlase Nimalan Arinaminpathy sõnul on Balti riigid vähendanud tunduvalt tervisehoiusektori kulutusi, mis tähendab ka tuberkuloosiennetuse eelarve ohtlikku kärpimist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099