Autor: Triin Tabur • 7. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loode tõrjub ise viirusi

Inimlaps suudab ennast haiguste vastu kaitsta juba enne sündi. David Vermijlen Belgias Brüsselis asuvast Meditsiinilise Immunoloogia Instituudist on nüüd koos kolleegidega avastanud, et juba viiekuused looted tõrjuvad nakkusi omaenda immuunrakkudega.

Seni on arvatud, et loote immuunrakud on veel suhteliselt kasutud, sest ei ole piisavalt välja arenenud. Ja arvati ka, et vastsündinutegi immuunsus põhineb peamiselt emalt saadud antikehadel, vahendas ERR teadusportaal New Scientisti.

Uue teadmise alusel võiks tulevikus välja töötada uusi vaktsiine, mis on mõelud just loodetele ja vastsündinutele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099