Autor: Siret Trull • 10. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Parlament soovib näha efektiivset vähiennetustegevust

Eelmise nädala lõpus võeti Euroopa Parlamendi poolt vastu resolutsioon, millega toetati Euroopa vähi vastu võitlemise partnerlusprogrammi aastateks 2009-2013 käivitamist.

Liikmesriigid peaksid programmi kohaselt välja töötama integreeritud tegevuskavad eesmärgiga vähendada vähi esinemist Euroopa Liidus 15% võrra aastaks 2020. Käesoleval ajal on Euroopas vähk suremuse põhjustajana teisel kohal tuues igal aastal kaasa 1,7 miljonit surma ning üle 3 miljoni esmashaigestumise.

Parlamendi liikmed rõhutasid resolutsioonis eriti just täiendavate tegevuste vajadust tervislike eluviiside propageerimisel, keskkonnast ja töökohtadest tulenevate ohutegurite vähendamisel ning Euroopa Liidu poolt rahastatavate teavitus- ja skriiningkampaaniate käivitamisel. Tervislike eluviiside propageerimist peetakse tähtsaks, kuna kolmandik vähkkasvajatest on ära hoitavad. Liikmesriigid peaksid rohkem analüüsima vähki haigestumise seoseid tubaka, alkoholi, ravimite ja sünteetiliste hormoonidega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099