Autor: Siret Trull • 21. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WHO võttis vastu strateegia alkoholi tarvitamsie vähendamiseks

193 liikmesriigiga Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) võttis vastu globaalse strateegia alkoholi tarvitamisega seotud kahju vähendamiseks.

Strateegia kutsub WHO liikmesriike rakendama poliitilisi meetmeid alkoholi kahjuliku tarvitamise vähendamiseks. Muuhulgas tõstetakse esile hinna tõstmise, kättesaadavuse ja reklaami piiramisega seotud poliitiliste meetmete efektiivsust, vahendas Tarbija24.

WHO hinnangul suri 2004. aastal alkoholiga seotud põhjustel maailmas 2,5 miljonit inimest, mis moodustab 3,8 protsenti kõigist surmadest ning 4,6 protsenti globaalsest haiguskoormusest. Surma põhjusteks olid peamiselt südame ja maksa haigused, liiklusõnnetused, enesetapud ja erinevad vähid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099