Autor: Triin Tabur • 11. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti teadlased uurisid juutide päritolu

Üks maailma tuntumaid teadusajakirju Nature avaldas sel nädalal artikli juutide geneetilist päritolu analüüsivast uuringust, milles oli kandev osa Eesti biokeskuse ja Tartu ülikooli teadlastel.

Uuring selgitas, et nüüdisaja juudid on lähedalt sugulased mitte-juutidest Lähis-Ida rahvastega, kuid ei ole segunenud rahvastega, kelle keskel nad praegu elavad. Uuriti 14 erineva juudi kogukonna geneetilisi markereid ning leiti, et eri paigus elavad juudid on omavahel endiselt sarnased, vahendas ERR "Aktuaalset kaamerat".

Eesti biokeskuse teadusdirektori Mait Metspalu sõnul tuvastasid Eesti teadlased koostöös Iisraeli ja mitmete teiste maade teadlastega, et kõik need juudipopulatsioonid on sarnased omavahel ja samuti sarnased Lähis-Ida rahvastega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099