Autor: Kadi Heinsalu • 16. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministrid arutasid pensione Baltimaades

Kahepäevasel kohtumisel Vilniuses vahetasid Balti sotsiaalministrid infot eri teemadel, muu hulgas arutati pensionidega seonduvat.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur tõdes pärast kohtumist, et Eesti on võrreldes teiste Balti riikidega oma pensionisüsteemi kenasti hoidnud. „Nii Leedu kui Läti on pidanud läbi tegema pensionide vähendamise, milleks Eestis pole olnud ega ka tule vajadust. Hea, et Eesti üldine seis on nii hea, et saame mõelda juba majanduse kasvule ja sellega seoses ka võimalikule pensionitõusule järgnevatel aastatel,“ märkis minister.

Kolm ministrit kinnitasid, et kuigi hetkel on keeruline olukord kõigis kolmes Balti riigis, tuleb vaadata ka ettepoole ning teha juba täna tulevikuks vajalikke otsuseid. Üks olulisi küsimusi on pensionisüsteemide jätkusuutlikkus olukorras, kus elanikkond vananeb ning suur tööpuuduse probleem asendub töökäte vähesusega. Sellises olukorras on nii Euroopa Komisjon kui OECD märkinud, et pensioniea tõstmine on vältimatu. Kui Eestis on vastav otsus juba tehtud, siis Leedu seim hääletab pensioniea tõstmise üle sügisel ning Lätis on vastav ettepanek arutelul valitsuses.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099